Autóipari berendezések

Megoldások az autó csomagtérfogatának növelésére

Ha kalandot, kempingezést vagy akár családi nyaralást tervez, nagy valószínűséggel tetőcsomagtartó vásárlásán gondolkodik. Hacsak nem vagy szakértő ezen a területen, az univerzális autós tetőcsomagtartók a legjobb megoldás. Van azonban néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt megvásárolna egy készletet. Először is fontos tudni, hogy bár a tetőcsomagtartók univerzálisak, a szerelvények, amelyek a tetőcsomagtartókat az autóhoz csatlakoztatják, a jármű típusára és/vagy modelljére jellemzőek.

Nem ideális, ha az első univerzális tetőrudakat választja, amelyeket meglát, és felszereli őket a járművére. Sok mindent figyelembe kell venni az univerzális autó-tetőlécek megvásárlásakor és beszerelésekor. Például figyelembe kell vennie, hogy milyen típusú tetőcsomagtartó rendszer illik a járműve tetőszerkezetéhez. Ugyanilyen fontos az a súlykapacitás, amelyet az autója teteje elbír.

Először is fontos tudni, hogy bár a tetőcsomagtartók univerzálisak https://www.withcar.hu, a szerelvények, amelyek a tetőcsomagtartókat az autóhoz csatlakoztatják, a jármű típusára és/vagy modelljére jellemzőek.

Az univerzális tetőrudak autókhoz és a törvények

 Sokan először is kíváncsiak arra, hogy az univerzális tetőcsomagtartó rudak autókhoz illegálisak-e. Az egyik legfontosabb kérdés, amit vásárlás előtt fel kell tennie magának, sőt, ha egy másik államba kíván utazni, akkor érdeklődnie kell a tetőcsomagtartó méretekre és a rakodásra vonatkozó törvényekről. Minden államnak egyedi szabályai vannak, amelyek be nem tartása esetén komoly bírságot fizethet.

Melyik univerzális tetővasalat illik az autómhoz?

Az autókhoz való univerzális tetőrudak pontosan véve univerzálisak, de az autók tetői különböző formájúak és különleges specifikációkat igényelnek, így ha megérti, hogy mi jellemzi az Ön tetőjét, akkor kiválaszthatja az autókhoz való univerzális tetőrudakat. Szerencsére a megfontolandó támrendszerek száma nem végtelen, és a vásárlás előtt megtehetjük a szükséges megkülönböztetéseket. Lássuk őket együtt.

Nem ideális, ha az első univerzális tetőrudakat választja, amelyeket meglát, és felszereli őket a járművére.

Csupasz tető rendszerek

Ezek olyan autótetők, amelyeken nincsenek tetőcsomagtartó rögzítésére szolgáló eszközök, például sínek, ereszcsatornák vagy rögzített rögzítési pontok. Itt rögzíthető keresztrudakat használ, vagy tetőcsomagtartó rendszert csavarozhat az autójára a tető karosszériájába fúrt lyukakkal, vagy választhatja a speciális ragasztóval ellátott univerzális autós tetőrudakat, egy univerzális, de korlátozott teherbírású rendszert.

Fixpontos rendszerek

Ezek a tetőfedő rendszerek négy gyárilag telepített fix ponttal rendelkeznek. Ezekhez a pontokhoz csatlakoznak az univerzális autós tetővasak. A sapkák vagy az időjárási kabátok gyakran eltakarják a pontokat. A tetőcsomagtartó rendszerek keresztrudakkal rendelkeznek, amelyek ezekhez a rögzített pontokhoz rögzülnek.

Ereszcsatorna rendszerek

Ebben a tetőstílusban a tető szélén ereszcsatorna fut végig. Ezt a típust leggyakrabban olyan járműveken találjuk, mint a dzsipek. Ezekhez a rendszerekhez univerzális tetőrudakra van szükség az egyedi lábakkal felszerelt autókhoz, amelyek blokkolják az ereszcsatorna csúszását és rögzítik őket. Ez a tetőrendszer stílusa elavult, és nem gyakran található meg a modern autókban.

Az autó teherbírása egy kulcsfontosságú jellemző, amelyet figyelembe kell venni.

Emelt sínek

Ezek a járművek előre beszerelt tetősínekkel rendelkeznek, amelyek maguk is tetőcsomagtartóként funkcionálnak. Kereszttartók egyedi lábakkal, amelyek ezekbe a megemelt sínekbe csavarozhatók. Egy másik Jeep tetőcsomagtartó tökéletes példa erre, ezúttal a Jeep Grand Cherokee számára.

Tetőkapacitás és univerzális autó tetőlécek

Az autó teherbírása egy kulcsfontosságú jellemző, amelyet figyelembe kell venni. A jármű kézikönyvében fel van tüntetve a teherbírás, és az univerzális autós tetővasaknak meg kell felelniük ennek. Ha nincs nála a kézikönyv, bármikor felhívhatja a kereskedőt, hogy információt kérjen, vagy utánanézhet az interneten. Ezt mindenképpen figyelembe kell vennie, mert a jármű túlterhelése komoly bírságot vonhat maga után, de növeli a balesetveszélyt is.

Kulcsfontosságú a dinamikus kapacitás megértése, vagyis az a terhelés, amelyet az autója a tetőn el tud viselni, miközben Ön az úton halad. Minden jármű teherbírása más és más, ezért fontos, hogy megismerje autója dinamikus teherbírását. Még ha egy nagyobb teherbírás is elfér a tetőboxában, ez nem jelenti azt, hogy túllépheti az előírt súlyhatárt.

Nem lenne azonban hasznos, ha nem esnénk abba a hibába, hogy összekeverjük a dinamikus kapacitást a statikus kapacitással. A statikus kapacitás az a teher súlya, amelyet a jármű álló helyzetben el tud viselni. Ez a szám gyakran magasabb, mint a dinamikus kapacitás. Ha túlterheli a járművet, akkor kezelhetőségi problémák is jelentkezhetnek. A járművek egyenletesen eloszló és a talajhoz közeli súllyal érkeznek. Ez lehetővé teszi, hogy a jármű sebességgel kanyarodjon anélkül, hogy felborulna. Amikor a teher a jármű tetejére kerül, az eltávolodik az autó súlypontjától. A súly nagy részének a jármű tetejére való áthelyezése túlterhelés esetén azt jelenti, hogy a jármű elveszíti kanyarodási képességét. Ennek következtében a jármű felborulhat. Legyen tehát nagyon óvatos az autókhoz való univerzális tetőrudak kiválasztásakor.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: