Autóipari berendezések

Növelje az autó helyét kis erőfeszítéssel

Ha Ön sportoló, akinek terjedelmes felszerelésre van szüksége, tudja, hogy az autóban kevés hely áll rendelkezésre. Gyakran a csomagtartó nem elegendő még a nyaraló gyermekes családok vagy a nagy kiadások esetében sem. Senki sem mondja, hogy az egyetlen alternatíva egy nagyobb autó vásárlása, éppen ellenkezőleg. Számíthat az autó tetőcsomagtartóira.

Mik azok az autó tető BARS

A legtöbb használt autóba beszerelt tartozékok egyike a tetőcsomagtartó.

Az autó tetőcsomagtartója egy olyan kiegészítő támasz, amely az autók tetejére tapadó rudakból áll, hogy a súlyok a tetőszerkezet veszélyeztetése nélkül felrakhatók legyenek rájuk. Fő funkciója nyilvánvaló: lehetővé teszi, hogy az autón kívül nagy és nehéz tárgyakat szállítson, anélkül, hogy helyet foglalna a csomagtartóban, és anélkül, hogy csökkentené az autó belső terét az utasoktól való eltávolítással.

Tetőcsomagtartó és bőrönd
A tetőcsomagtartókra tetőbox szerelhető

Autó tetővasak típusai 

Amikor kisebb költözéseket kell végrehajtanunk, vagy amikor családi kirándulásokon veszünk részt az ünnepek alkalmával, rájövünk, hogy mennyire korlátozott a hely az autónkban. És ekkor kezdünk el gondolkodni az autó tetőcsomagtartó felszerelésének lehetőségén. Magától értetődik azonban, hogy mint minden autós tartozék esetében, itt is több alternatíva létezik, és nekünk kell kiválasztanunk azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeinknek.

Tetőcsomagtartóira
A tetőn lévő tetőcsomagtartók rontják a jármű dinamikáját

Nyilvánvaló, hogy az autó tetőcsomagtartójának legmegfelelőbb típusa szorosan összefügg az autó tetőszerkezetének típusával. Az első lépés, amit feltétlenül meg kell tennie, hogy megértse, melyik típus alkalmas az autója tetejére, és vegye figyelembe a típusokat az esetleges gumibetétek, horgok típusai alapján. És nyilvánvalóan, ha elkezdett némi kutatást végezni a fizikai kiskereskedők és az online áruházak között, akkor már van elképzelése a modellekről és típusokról. Fogadjunk, hogy két nagy kérdés is felmerült benned, amelyekre szeretnénk megpróbálni választ adni.

Az autó tetőcsomagtartók árai modelltől függően nagyon eltérőek, miért?

A költségeket befolyásoló tényezők különbözőek, például az anyag, amelyből készülnek, például acél vagy alumínium. Aztán persze attól is függ, hogy univerzális csomagtartókat vagy az Ön autótípusára szabott, speciális márkájú csomagtartókat szeretne-e vásárolni. Az anyagokra visszatérve azonban figyelembe kell vennünk, hogy az alumínium tetőcsomagtartók általában drágábbak, mint az acél.

Tetőcsomagtartó Nordrive / Withcar

Mindenki számára létezik a tökéletes autós tetőpult?

Sajnos a válasz nem. Nem veheti meg az elsőt, amivel találkozik, vagy a legolcsóbb autótetőcsomagtartót, amit lát, különböző típusok vannak a különböző autókhoz.

Honnan tudom, hogy milyen típusú tetőcsomagtartóra van szükségem?

Miután megértettük, hogy mik a tető jellemzői és a rögzítés lehetősége az autónkon, már csak azt kell megértenünk, hogy melyik típus felel meg leginkább az igényeinknek. Ha például egyedülálló kerékpáros vagy, és csak hétvégén kell sportfelszerelést szállítanod, akkor nem lesz szükséged csomagtartóra, ami inkább a családok számára lenne hasznos, hanem egy kerékpártartó is elegendő.

Általánosságban elmondható, hogy az autó tetőcsomagtartó különböző modelljei közötti választást úgy lehet jól szétválasztani, hogy a kevésbé aerodinamikai hatásúakat vesszük figyelembe. A tetőn elhelyezve az autó tetőcsomagtartói ugyanis hajlamosak befolyásolni a jármű dinamikáját, és a légellenállás miatt lassítják annak teljesítményét. Egyes csomagtartók (beleértve a boltozatok csomagtartóit is) szögletesebb elejét éppen ezért használják, hogy csökkentsék a légellenállást.

Mit kell figyelembe venni feltétlenül, amikor megvásárolja az autó tetőcsomagtartót

Az autó tetőcsomagtartó vagy ajtórudak felszerelésére való hajlam ma már minden autóban (még a napfénytetővel rendelkezőkben is) jelen van, és mint már említettük, egyes autógyártók a jármű megvásárlásakor alapfelszereltségként biztosítják az állványokat.

Amikor megvásárolja az autó tetőcsomagtartóját, először is ellenőrizze, hogy a modell kompatibilis-e a mellékelt tartozékokkal. A második tényező, amit figyelembe kell vennie, az a tetőcsomagtartó szélessége és hossza, valamint az, hogy az Ön autója milyen korlátozásokat kínál. Valójában mindig tartsa szem előtt, hogy függetlenül attól, hogy milyen típust vagy modellt választ, a tetőcsomagtartó semmiképpen sem állhat ki az autó mindkét végéből: a vezetés közbeni biztonság a tét.

Egy utolsó dolog, amit figyelembe kell vennie, a maximális súly és kapacitás: mindig az Ön igényeinek megfelelő tartozékokat válassza, soha ne terhelje túl a tetőcsomagtartót: ez veszélyes lehet az Ön számára és káros lehet az autóra nézve.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: