Autóipari berendezések

A rossz autóindító legfőbb jelei

Nem akar beindulni az autója? Az autóindító rendszerekkel kapcsolatos problémák nagyon gyakrabban fordulnak elő, mint gondolná. A legtöbb járműtulajdonos azonban összekeveri ezeket más bajokkal.

Az indító egy apró akkumulátoros motor. Az indítómotor és az akkumulátor között található az indító relé, amely az áramot továbbítja. ha az indítómotor és a relé nem működik megfelelően, akkor vontatás vagy jumpstart nélkül sem fog sikerülni a parkolóhelyről visszatolatni.

Íme, a rossz indító néhány leggyakoribb tünete:

1. A fények égnek, de nincs cselekvés 

Lehet, hogy az ön indítójával van probléma, ha a műszerfal világít, amikor elindítja a motort, de maga a motor egyáltalán nem indul be. 

Autóindító számára Ford Galaxy
Ha a motor nem indul, valószínűleg az autóindító van probléma

2. Van valami, ami nem hangzik jól

A rossz autóindító leggyakoribb tünetei közé tartozik a kattogó hang, valahányszor megnyomja az indítógombot vagy elfordítja a kulcsot. De az önindító anélkül is elhalálozhat, hogy egyáltalán hangokat adna ki. Előfordulhat az is, hogy közelgő halálát csikorgó és zúgó zajjal jelenti be. Győződjön meg róla, hogy figyel az ilyen hangokra, hogy megoldja a problémát, mielőtt túl késő lenne. 

Rossz az autóindító? Hallja a rossz indító által kiadott zajokat vagy hangokat. Teljes bemutató.

3. A motor nem indul be 

Ha a motorja nem indul be, még akkor sem, ha megpróbálja beindítani, lehet, hogy itt az ideje, hogy segítséget kérjen a szakértőktől, és elvigye autóját egy közeli autójavító műhelybe. Ha a motorja nem indul be az indítással, lehet, hogy csak egy szakképzett szakember tudja megtenni. 

4. Az indító olajjal átitatott 

Az autó indítója gyakran a motor vezető oldalán található, közvetlenül a bal oldali hengerek alatt. Ha egyszer felfedezte, hogy a motorolaj eláztatta az indítót, miután felnyitotta a motorháztetőt, a rossz indító egy másik probléma, egy olajszivárgás jele lehet. 

Sajnos, ami csak néhány olajcseppként kezdődik, az fokozatosan és gyakran észrevétlenül drága problémává válhat. Ezért mindenképpen figyeljen oda az esetleges olajszivárgásokra, hogy megelőzze az ilyen jellegű indítási problémákat. 

5. Füst jön a járművéből 

Az indító az autó elektromos rendszerének egyik része, és ki van téve rövidzárlatoknak és kiégett biztosítékoknak. Ha kétségbeesetten próbálja elindítani autóját, az indítója túlmelegedhet, ami elektromos problémákhoz vezethet, amelyek füsttel járhatnak. Ha füstszagot érez vagy lát, ne habozzon segítséget hívni ahelyett, hogy még egyszer erősebben elfordítaná a kulcsot. 

Az autóindító problémák gyakori okai

Számos probléma vezethet rossz indítóhoz, mint például:

  • Piszkos csatlakozások 
  • Laza vezetékek az indítóból és az indító felé 
  • Elhasználódott vagy sérült alkatrészek az indítórendszerben 
  • Az akkumulátor korróziója 
  • Olajszivárgás 

Ha azt gyanítja, hogy a Silux autóindítóval probléma van, forduljon a helyi szerelőhöz. Ezek a szakemberek pillanatok alatt, a megfelelő időben és a megfelelő módon megjavítják járművét.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: