Otthon, kert és berendezés

A kerti öntözőrendszerek előnyei

A nagyobb udvarok kézi öntözése túl sok időt vehet igénybe, különösen, ha zöldségeket és kerteket termeszt. Attól függően, hogy milyen növényei vannak, a nyári hónapokban hetente kétszer is szükség lehet öntözésre. A kerti öntözőrendszerek telepítése drága vállalkozásnak tűnhet a munkaigény miatt. A csepegtető vagy locsolóberendezések azonban számos érdekes előnnyel járnak.

Időt és vizet takarít meg

A növények kézzel, tömlővel történő öntözése túl sok időt vesz igénybe. Az esti és kora reggeli öntözési rituálékat is követnie kell, amelyek megfoszthatják Önt attól az időtől, amelyet a családjával, a munkával vagy más házimunkával tölthetett volna. Az öntözőrendszerek és a csepegtető öntözőrendszerek egyaránt rendelkeznek időzítőkkel, amelyeket egyszerűen előre beállíthat a napi vagy heti öntözéshez.

Kerti öntözőrendszerek
Egy kerti öntözőrendszer füves pázsithoz, amelyre minden szomszéd irigyelni fog

Így nem kell az egész öntözési folyamatot figyelemmel kísérnie, mivel az időzítő leállítja a vizet, amint befejezte a feladatot. Egy hatékony kerti öntözőrendszer segíthet a havi vízszámlák csökkentésében is. 

Gyomok és betegségek megelőzése 

A speciális csepegtető öntözőrendszer a vizet célzottan a növény minden egyes gyökérlabdájához irányítja, ahelyett, hogy a szokásos esőzéshez hasonlóan az egész kertet megszórná. Ezzel elvárhatja, hogy a környező gyommagvak ne tudjanak kicsírázni, így csökken a gyomirtás szükségessége.

Öntözőrendszer építés házilag A-tól Z-ig

A gyökereknél történő öntözéssel megelőzhetők a levélbetegségek is, amelyek a lombozaton maradt álló cseppek miatt alakulnak ki. Mivel a víz nem éri a virágokat vagy a leveleket, nem áll fenn a kockázata annak, hogy a foltos betegségek elszaporodjanak. 

Rugalmasság a kertészetben

Ha a napi programja túlságosan hektikus és zsúfolt, akkor is értékelni fogja, ha a kertben csak akkor tud dolgozni, amikor a növényeit is öntözik. Miközben a kert egyik részét öntözik, lehetőség van arra, hogy egy másik területen metszést végezzen és ültessen. 

A talaj tápanyagainak és szerkezetének megőrzése

A szélesre nyitott kerti tömlővel történő öntözés lehetővé teheti a túlzott víz bejutását a talajba. Ennek az az eredménye, hogy a tápanyagok a lefolyó vízzel együtt kimosódnak. Így a növényeknek csak kevesebb tápanyag áll majd rendelkezésre. A talaj is összehasonlíthatóvá válhat, ha slaggal öntözi a kertjét. A növények a gyökérbetegség vagy a hervadás tüneteit mutathatják a tömörödött és fullasztó talaj miatt. A locsoló- vagy csepegtető kerti öntözőrendszerek használata apróbb cseppeket termel, amelyek segíthetnek megőrizni a szükséges tápanyagokat, és csökkentik a talaj tömörödését. 

A víz fontos a növények általános egészségéhez. A kézzel történő öntözés azonban túlságosan körülményes. Az öntözőket mozgatni kell, tömlőt kell hurcolni a kertek között, vagy időt kell szánni minden egyes növény öntözésére. Az innovatív kerti öntözőrendszerekkel az öntözést olyan egyszerűvé, könnyebbé és kényelmesebbé teheti, mint még soha. Ezek a legjobb módszerek arra, hogy növényei megkapják az annyira szükséges egyenletes nedvességet, hogy a legnagyobb termést és a legcsodálatosabb virágokat élvezhesse. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: