Otthon, kert és berendezés

Miért jobb választás a mesterséges karácsonyfa

A mesterséges karácsonyfák számos előnyt kínálnak az élő fákkal szemben. A legelső az a tény, hogy nem kell kivágni egy élő fát, ha a mesterséges változat mellett dönt. 

Ha még mindig nem győztük meg, íme néhány fő ok, amiért az ünnepi időszakban valódi karácsonyfa helyett érdemes műkarácsonyfát állítani.

Jobb érték

Könnyű azt gondolni, hogy a műfák drágábbak, mint az igazi fák, ha csak az egyetlen szezonra szóló használat árát vesszük figyelembe. De a mesterséges karácsonyfákkal az a helyzet, hogy több mint 10 évig is kitarthatnak, míg a valódi fák gyakran már néhány hét után a szemétben végzik. 

Mesterséges karácsonyfák fehér karácsonyi dekorációval
A legtöbb mesterséges karácsonyfa már előre megvilágítva érkezik

Ha néhány évig kiszámolja, hogy mennyibe kerül egy mesterséges karácsonyfa használata, akkor rájön, hogy hosszú távon olyan lesz, mintha a következő években ingyen lenne a karácsonyfa. Ráadásul a legtöbb műfenyőhöz már jár a faállvány, sőt az előre megvilágított fák esetében még a fények is, ami további megtakarítást jelent az Ön számára.  

Hipoallergén

Az is kevésbé valószínű, hogy a mesterséges karácsonyfák allergiás reakciókat váltanak ki az érzékeny családtagok és barátok körében. Ez különbözteti meg őket az élő fenyőfáktól, amelyek lombozatában és ágain általában penész és por található.

Unboxing és karácsonyfa díszítés

Annak érdekében, hogy műfája allergiabarát maradjon, gondoskodjon arról, hogy megfelelően tárolja, amikor nem használja, hogy megakadályozza a penész és a por felhalmozódását a tárolás során.  

Alacsony karbantartás

A mesterséges karácsonyfák abban is különböznek az élő fenyőfáktól, hogy nem kell öntözni őket. A műfenyők nem hullatnak nedvet vagy fenyőtűket, mint az igaziak, így nem kell minden egyes nap a takarítással töltenie értékes idejét.  

Kényelmesebb

A legtöbb mesterséges karácsonyfát kompakt kartondobozokba csomagolják, amelyek könnyen elférnek a legtöbb járműben, vagy közvetlenül az Ön háza elé is szállíthatják. A mesterséges karácsonyi fenyőfák általában a kifejezetten az adott fához szánt állványt is tartalmazzák, amely segít csökkenteni a fa megbotlásának vagy elhajlásának kockázatát. 

Annak érdekében, hogy a dolgok kényelmesebbé váljanak az Ön számára, kereshet előre kivilágított fát is a gyorsabb takarítás és felállítási idő érdekében. A legtöbb mesterséges karácsonyfa már előre megvilágítva érkezik, ami megkíméli Önt a karácsonyi fények felfűzésének frusztráló és időigényes részétől, így rögtön belevághat a fa feldíszítésének izgalmas részébe. 

Biztonságosabb

Végül, az élő karácsonyfák is hajlamosak kiszáradni, és a karácsonyi fényekkel párosítva hő keletkezhet, ami komoly tűzveszélyt jelenthet. Másrészt a mesterséges karácsonyfák tűzgátló anyagok felhasználásával készülnek, amelyek viszonylag biztonságosabb választást jelentenek az otthonok számára. De még mindig elég szorgalmasnak kell lennie, és gondoskodnia kell arról, hogy ne terhelje túl az elektromos aljzatokat a karácsonyi fényekkel.  

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: